Zoom Workshop "Word de ouder die je wél wilt zijn"

Uitgelicht

19 jan
  • 20:00
  • Zoom-in vanuit je huis
  • gratis na aanmelding

Word de veilige haven waarin je kind altijd terecht kan
Natuurlijk wil jij die kalme, zachte en liefdevolle ouder zijn die je voor ogen hebt. Alleen wanneer je hink stap sprong doet over de boodschappentas die nog uitgepakt moet worden, terwijl je eigenlijk al aan tafel had willen zitten zodat de kinderen op tijd naar bed kunnen gaan én er roept er één voor de 100ste keer "mama" of "papa" in rap tempo achter elkaar… Tja…

Herken je dit?
Je weet heel goed hoe je het niet wilt. Je hebt prachtige dingen gehoord over opvoeden zonder straffen, je wilt niet schreeuwen en niet zo boos worden. Maar soms lijkt het alsof boos worden de enige manier is om je kind te bereiken. Zeker als je kind zelf overstuur of boos is. Je zou willen dat je dan ook rustig blijft, maar dat lukt niet altijd.

Je kind is verdrietig, je troost en luistert. “Ja, en jij bent ook stom, ga weg!”: roept hij. Wat?? Kwaadheid borrelt omhoog, zo laat je niet met je omgaan! Ergens in je achterhoofd hoor je nog “dit is niet tegen jou, dit is niet tegen jou”, maar het helpt niet. Je schiet uit je slof. Je bent boos en verdrietig! Je doet zo je best! Meteen heb je spijt. Je had zo graag hem willen steunen in zijn verdriet en nu sta je boos tegenover hem.

In deze interactieve online workshop leer je een heel praktisch 5 stappenplan waarmee je de kalmte hervindt, juist wanneer de emoties bij jou hoog oplopen. Zodat jij jouw emoties in de hand hebt en daardoor de kalme, liefdevolle plek bent waar je kinderen terecht kunnen.

Ouders over de workshop
"
Leerzaam. Paste precies bij de verwachting. Duidelijke boodschap en veel ruimte voor individuele voorbeelden. Dat maakte het goed toepasbaar."

"Heel inspirerend en leerzaam."

"Het was een hele prettige workshop en sloot aan bij mijn verwachtingen."

Ouders voor ouders
Deze zoom workshop wordt begeleid door Damiët van Stek. Damiët is moeder van 2 zoons (2012 en 2015). Zij heeft een eigen coachpraktijk waarin ze moeders die zich boos, streng, ongeduldig en een soort politieagent voelen in het ouderschap, begeleid naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee, en natuurlijk ook als ouder mee.

Deelname en aanmelding
Deze interactieve online workshop is voor ouders die merken dat ze ongeduldiger en bozer reageren op hun kind dan ze willen, met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. We gaan echt met elkaar aan de slag en uiteraard is er ruimte voor vragen.

Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Start: 
donderdag, januari 19, 2023 - 20:00
Eind: 
donderdag, januari 19, 2023 - 21:30

Activiteiten

5 okt

Workshop Welke leerstijl heeft mijn kind?

  • 05/10/2023
  • gratis na aanmelding
10 okt
12 okt

Praat Lokaal ASS Bilthoven

  • 12/10/2023
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.