Zoom Workshop De 9-jaars Fase

Uitgelicht

7 feb
 • 20:00
 • Zoom in vanuit je eigen huis
 • gratis na aanmelding

‘Je zit echt in de puberteit!’  
Hoor je jezelf denken of roepen. Maar je kind is nog maar negen!

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk , erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terug komen, pesten, onzekerheid zijn themas die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. Is jouw kind rond de negen jaar ( 8,9,10 jaar) en merk je dat zijn gedrag en behoefte veranderen? Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon? Zou je deze fase graag beter willen begrijpen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt en hem/haar kan ondersteunen?

De workshop ‘ik ben 9’ staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestel plaats in de periode tussen de acht en de elf jaar. Soms lijkt het alsof je kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn. Laat je tijdens deze workshop informeren over deze levensfase van je kind en ontvang handvatten hoe je jouw kind op een goede manier kunt ondersteunen.

 • Ontdek meer over de negenjaarsfase 
 • Leer hoe je jouw kind kunt ondersteunen in deze periode
 • Laat je inspireren door handige en creatieve tips zodat je aan het einde van de avond met leuke ideeën naar huis gaat.
 • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Leonie Aalders. Moeder van een tweeling die de 9-jaarsfase al heeft meegemaakt. In het dagelijks leven coacht Leonie ouders en kinderen in haar eigen praktijk Anders kijken naar je kind
Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en organiseert zij allerlei workshops.  Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach met jullie delen. 

Zoom Workshop
Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis.

Deelname en aanmelding
De workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd vann 8-10 jaar, maar uiteraard is het ook goed om al voorbereid te zijn op deze leeftijd en zijn ouders van jongere kinderen natuurlijk meer dan welkom. Deelname is gratis na aanmelding via deze link.
Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

xxxx

Start: 
dinsdag, februari 7, 2023 - 20:00
Eind: 
dinsdag, februari 7, 2023 - 21:30

Activiteiten

7 feb

Zoom Workshop De 9-jaars Fase

 • 07/02/2023
 • gratis na aanmelding
9 feb

Praat Lokaal ASS Bilthoven

 • 09/02/2023
 • gratis
15 feb

Natuurbeleving bij Mama Lokaal Bilthoven

 • 15/02/2023
 • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.