Zoom workshop Communiceren met je Tiener: een uitdaging

Uitgelicht

10 okt
  • 20:00
  • Zoom-in vanuit je huis
  • gratis na aanmelding

Heeft je tiener soms de neiging om zich van je af te sluiten? Word je moe van die eindeloze discussies en onderhandeling?

Adolescentie is een fase waarin tieners naar manieren zoeken om hun eigen macht en autonomie uit te kunnen oefenen; dit gebeurt zowel op positieve als negatieve manieren. Dit kan veel strijd en discussie opleveren, en soms het gevoel dat je je eigen tiener niet herkent. Deze fase vraagt ook een transitie van ouders; je gaat op een andere manier met je tiener communiceren. Het is alsof je in de overgang zit van piloot naar co-piloot. 

Als je je hierin herkent of hierop voorbereid wilt zijn, doe dan mee met deze interactieve workshop en leer hoe je tieners kunt motiveren met behulp van bemoedigende communicatie, hoe je meer kunt loslaten en tegelijkertijd kunt begrenzen, terwijl je wegblijft van machtsstrijd en respectvol blijft naar elkaar. 

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Valerie Ritchie. Zij is moeder van drie kinderen (15, 13 en 9 jaar) en is psycholoog, Internationaal PCI Opvoed Coach, Positive Discipline Trainer en Expat Expert. Vanuit haar praktijk geeft zij workshops, trainingen en 1:1 coaching om nieuwe technieken te leren die ouders helpen om meer harmonie en verbinding in het gezin te krijgen en om te kunnen gaan met alledaagse uitdagingen. Haar doel is om ouders te helpen de ouder te zijn die zij willen zijn, zodat kinderen kunnen bloeien en ouders met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.

Deelname en aanmelding
Communiceren met Tieners is een interactieve workshop voor ouders die een goede verbinding met hun tiener(s) willen (houden). De workshop vindt online via Zoom plaats. Deelname is gratis na aanmelding.  Klik hier om je aan te melden (na aanmelding ontvang je de inloggegevens). Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

xxxx

Start: 
dinsdag, oktober 10, 2023 - 20:00
Eind: 
dinsdag, oktober 10, 2023 - 21:30

Activiteiten

5 okt

Workshop Welke leerstijl heeft mijn kind?

  • 05/10/2023
  • gratis na aanmelding
10 okt
12 okt

Praat Lokaal ASS Bilthoven

  • 12/10/2023
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.