Workshop Positief Opvoeden

Uitgelicht

5 sep
  • 20:00
  • MENS De Bilt, Molenkamp 60, De Bilt
  • gratis na aanmelding

“Kinderen doen het beter als zij zich beter voelen”
Interactieve workshop voor ouders met kinderen tussen 2 - 12 jaar.

We doen allemaal ons best om onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Tegelijkertijd is het soms best lastig. Dit is niet gek want we hebben er geen opleiding voor gedaan, ieder kind is weer anders en vaak heeft je partner ook weer andere ideeën. Daarom is het heel normaal dat je af en toe worstelt hoe je het beste om kunt gaan met ruzie, gezeur, scherm strijd en niet luisterende kinderen. 

Wil je leren hoe je op een positieve manier om kunt gaan met dit soort lastige momenten? Dan is deze 'opvoed' workshop echt iets voor jou. 

Door op een positieve manier je kinderen op te voeden zullen zij zich bemoedigd voelen en meer leren handelen vanuit een intrinsieke motivatie. Hierdoor voelen zowel ouders als kind zich respectvol behandeld, met als gevolg dat je samen tot oplossingen komt, zonder te straffen of belonen. Respect en bemoediging werken namelijk veel beter! In deze workshop laat Valerie je zien én ervaren hoe je dat aanpakt. Je zult zien dat het in huis direct een stuk gezelliger wordt! 

Ouders over de workshop
"Erg goed; vlot gepresenteerd, relevant. Er zat lekker vaart in maar ging niet te snel."
"Het sloot goed aan. Het is maar 1,5 uur maar ik had nooit gedacht zoveel fijne input te krijgen."
"Ik vond het een hele leuke avond en hij sloot niet aan bij mijn verwachtingen, ik vond het nog beter dan ik had verwacht."
"Het was heel goed, mijn verwachtingen zijn overtroffen."

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Valerie Ritchie. Zij is moeder van drie kinderen (13, 11 en 8 jaar) en is pycholoog, Internationaal PCI Opvoed Coach, Positive Discipline Educator en Expat Expert. Vanuit haar praktijk geeft zij workshops, trainingen en 1:1 coaching om nieuwe technieken te leren die ouders helpen om meer harmonie en verbinding in het gezin te krijgen en om te kunnen gaan met alledaagse uitdagingen. Haar doel is om ouders te helpen de ouder te zijn die zij willen zijn, zodat kinderen kunnen bloeien en ouders met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.

Deelname en aanmelding
Positief opvoeden is een inspirerende workshop voor ouders die het beste uit hun opvoeding willen halen. Deelname is gratis na aanmelding.  Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
dinsdag, september 5, 2023 - 20:00
Eind: 
dinsdag, september 5, 2023 - 22:00

Activiteiten

5 okt

Workshop Welke leerstijl heeft mijn kind?

  • 05/10/2023
  • gratis na aanmelding
10 okt
12 okt

Praat Lokaal ASS Bilthoven

  • 12/10/2023
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.