Workshop 'Help!, Waarom werkt mijn kind niet mee?'

Uitgelicht

4 apr
  • 20:00
  • Mens De Bilt, Molenkamp 60, De Bilt
  • gratis na aanmelding

"Kunnen ze niet gewoon voor één keertje meewerken?"

Zuchtend buig je voorover om de rits dicht te doen van de jas van de jongste. Ondertussen zakt je tas van je schouder en valt met een klap op de grond.
Als je kinderen nou gewoon een beetje mee zouden werken, dan zou de ochtend een stuk relaxter verlopen. Maar nu is er gedoe met aankleden, met tandenpoetsen en het ontbijt schiet ook niet echt op. 

In de avond is het al niet veel beter. Wanneer je ze naar bed wilt brengen, begint het festijn. Ze willen niet stoppen met spelen, ze gaan met elkaar klieren en het enige wat lijkt te werken is boos worden.
En dat is precies wat je niet wil, dat je boos moet worden om je kinderen te laten meewerken. Je wil juist dat het gezelliger wordt in huis.

In deze workshop krijg je antwoord op de vraag: hoe zorg je op een fijne manier dat je kinderen meewerken als je ze iets vraagt. 

Ouders voor ouders
Damiët van Stek is moeder van 2 zoons (2012 en 2015). Zij heeft een eigen coachpraktijk waarin ze moeders die zich boos, streng, ongeduldig en een soort politieagent voelen in het ouderschap, begeleid naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee.

Deelname en aanmelding
Deze workshop is voor ouders die merken dat ze ongeduldiger en bozer reageren op hun kind dan ze willen, met kinderen in de leeftijd van 2 – 12. We gaan echt met elkaar aan de slag en uiteraard is er ruimte voor vragen. Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
dinsdag, april 4, 2023 - 20:00
Eind: 
dinsdag, april 4, 2023 - 22:00

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.