Tienergeluk in Uitdagende Tijden

Uitgelicht

12 mei
  • 20:00
  • Theaterzaal De Werkplaats, Kees Boekelaan 10-12, 3723 BA Bilthoven
  • gratis na aanmelding

Tienergeluk in uitdagende tijden 
Inspirerende bijeenkomst voor ouders van tieners

Hoe blijf je toch gelukkig in deze uitdagende tijden? Hoe kun je beter omgaan met tegenslagen? Aan welke geluksvoorspellers kun je nu extra aandacht geven? Uit onderzoek is gebleken dat tieners in de afgelopen uitdagende tijden meer (mentale) problemen hebben ervaren.

In deze inspirerende bijeenkomst ‘Tienergeluk in uitdagende tijden’ vertaalt geluksexpert Patrick van Hees wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier naar de praktijk van alledag. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt hij hoe zijn gelukslessen werken, ook in deze tijden en vertaalt inzichten uit de gelukswetenschap naar de praktijk, met praktijkvoorbeelden, humor, en praktisch toepasbare tips voor ouders.

Thera Knopperts, adviseur gezondheidsbevordering van de GGD regio Utrecht, bespreekt deze avond de uitkomsten van de jeugdgezondheidsmonitor die regelmatig wordt uitgevoerd onder jongeren uit gemeente De Bilt. Dit geeft ouders inzicht in de mentale gezondheid van de Biltse jongeren.

Het resultaat van deze bijeenkomst is dat ouders geïnspireerd worden, met een positief gevoel afsluiten en concrete tips hebben gekregen hoe zij de geluksmogelijkheden van hun kind optimaal kunnen benutten.

Over Patrick van Hees
Patrick is getrouwd met kunstenares Haggith, samen hebben zij drie kinderen, van 24, 22 en 14 jaar oud. Zijn levenservaring en jarenlang onderzoek hebben geleid tot zijn ‘geluksformule’ Geluk is D.O.M. (Doelen Oplaadpunten Mensen). Hij geeft al jaren lezingen, webinars en trainingen met als onderwerp ‘geluk’. despreker.nl/patrick-van-hees/

Over Thera Knopperts
Thera is moeder van een dochter van 11 en een zoon van 9. Ze werkt bij de GGD regio Utrecht als Gezonde school Adviseur. Ze heeft binnen de gezonde school aanpak speciale aandacht voor het welbevinden op school, want structureel werken aan welbevinden zorgt voor een fijnere sfeer op school en in de klas. Ook heeft ze meegewerkt aan de ontwikkeling van lesmateriaal “Je brein de baas” dat leerlingen inzicht geeft in stress en de werking van het brein, wat het gevolg hiervan is en hoe je hiermee om kan gaan.

Deelname en aanmelden
De avond is gericht op ouders van tieners, echter geluk is niet afhankelijk van leeftijd.
Deelname is gratis na aanmelding via deze link. Voor meer informatie kan je mailen naar: debilt@ouderslokaal.nl

Start: 
donderdag, mei 12, 2022 - 20:00
Eind: 
donderdag, mei 12, 2022 - 22:00

Activiteiten

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG