Inspirerend kopje koffie 'positief opvoeden' bij Mama Lokaal Bilthoven

Uitgelicht

22 mrt
  • 10:00
  • Idea Bibliotheek, Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
  • gratis

Deze ochtend komt Valerie Ritchie van thepartentalcoach bij ons op de koffie. Zij zal (terwijl de kinderen lekker spelen of op schoot zitten) Positief opvoeden centraal zetten. Je krijg handige technieken aangereikt van Valerie die ouders helpen om meer harmonie en verbinding in het gezin te krijgen en om te kunnen gaan met alledaagse uitdagingen. Er is daarnaast volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen.

“Kinderen doen het beter als zij zich beter voelen”
We doen allemaal ons best om onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Tegelijkertijd is het soms best lastig. Dit is niet gek want we hebben er geen opleiding voor gedaan, ieder kind is weer anders en vaak heeft je partner ook weer andere ideeën. Daarom is het heel normaal dat je af en toe worstelt hoe je het beste om kunt gaan met ruzie, gezeur, scherm strijd en niet luisterende kinderen. 

Door op een positieve manier je kinderen op te opvoeden zullen zij zich bemoedigd voelen en meer leren handelen vanuit een intrinsieke motivatie. Hierdoor voelen zowel ouders als kind zich respectvol behandelt, met als gevolg dat je samen tot oplossingen komt, zonder te straffen of belonen. Respect en bemoediging werken namelijk veel beter! Deze ochtend gaat Valerie met je in gesprek over hoe je dat aanpakt. Je zult zien dat het in huis direct een stuk gezelliger wordt! 

Over Mama Lokaal

Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Bilthoven om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. We starten de ochtend met een voorleeskwartiertje voor kinderen van 2-4 jaar.

Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Lisette.

Ouders voor ouders

Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Lisette en Joni
Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om samen met Lisette het Mama Lokaal Bilthoven te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar debilt@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal WhatsApp

Wij hebben ook een Mama Lokaal WhatsApp groep voor Bilthoven. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar 
debilt@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht

Heb je interesse om een bepaald thema terug te zien? Wil je je samen met Ouders Lokaal inzetten voor ouders, of heb je daar leuke ideeën over? Mail dan naar debilt@ouderslokaal.nl

Start: 
woensdag, maart 22, 2023 - 10:00
Eind: 
woensdag, maart 22, 2023 - 11:30

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.