Inspirerend kopje koffie 'omgaan met driftbuien´ bij Mama Lokaal Bilthoven

Uitgelicht

21 jun
  • 10:00
  • Idea Bibliotheek, Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
  • gratis

Deze ochtend komt Damiët van Stek van fermevrede bij ons op de koffie. Zij zal (terwijl de kinderen lekker spelen of op schoot zitten) het onderwerp 'omgaan met driftbuien' centraal zetten. Waarom hebben kinderen driftbuien en vooral: hoe ga je ermee om? Damiët begeleidt moeders naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee. Er zal volop ruimte zijn om vragen te stellen en er is gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen.

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Bilthoven om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. We starten de ochtend met een voorleeskwartiertje voor kinderen van 2-4 jaar.

Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Lisette.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Lisette en Joni
Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om samen met Lisette het Mama Lokaal Bilthoven te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar debilt@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal WhatsApp
Wij hebben ook een Mama Lokaal WhatsApp groep voor Bilthoven. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar 
debilt@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht
Heb je interesse om een bepaald thema terug te zien? Wil je je samen met Ouders Lokaal inzetten voor ouders, of heb je daar leuke ideeën over? Mail dan naar debilt@ouderslokaal.

Start: 
woensdag, juni 21, 2023 - 10:00
Eind: 
woensdag, juni 21, 2023 - 11:30

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.