Leuke en educatieve apps voor kinderen

Uitgelicht

05 feb, 2019

Speur jij ook wel eens naar leuke en educatieve apps voor je kind, in de Apple Store of Google Play-store? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En welke apps passen bij de leeftijd van je kind? Gelukkig zijn er websites die je verder helpen. 

Digidreumes.nl (van 2 tot 4 jaar)

Voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar spelen in apps vaak de volgende elementen een rol: spelen, leren (vormen, kleuren, etc.), verhalen, puzzelen, kleuren en muziek/liedjes. Op Digidreumes.nl vind je een overzicht van leuke en leerzame apps en kun je deze filteren op leeftijd, thema, prijs en ontwikkelingsgebied. Ook biedt de website een overzicht van leuke wepboeken (geanimeerde prentenboeken). 

Mediasmarties.nl (1,5 tot 11 jaar)

Mediasmarties.nl geeft een overzicht van mediaproducten zoals: televisieprogramma's, (bioscoop)films, online games, video games, apps en websites. Deze online gids richt zich op kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar. Vul de leeftijd van je kind in en je ziet een overzicht van producten die passen bij het ontwikkelingsniveau van je kind. Je kunt filteren op thema en op 'aanbevolen door Mediasmarties'. 

Applab van Cinekid

De Cinekid AppLab is een gratis app waarmee je per leeftijd heel precies kunt zoeken op categorieën en thema’s. Daarnaast vind je er filmpjes van de apps en recensies door Cinekid. De Applab is een hulpmiddel om mooie, creatieve, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor jonge kinderen.

App-awards

Van 1 t/m 8 april 2016 organiseerde Mediawijzer.net voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen voor de allerkleinsten (0-6 jaar). Het was een week vol activiteiten én de uitreiking van Media Ukkie Award op 7 april 2016: de prijs voor de beste app voor kleuters en peuters. Op 7 april werden ook Kinder Media Awards uitgereikt: dé prijzen voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. Kijk welke digitale media in de prijzen zijn gevallen. De websites bevatten bovendien nuttige informatie voor ouders, snuffel dus lekker rond. 

Downloaden

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Meer Artikelen

Cyberpesten is enorm ingrijpend voor kinderen.

Tijdens de workshops en de ochtenden bij de Mama Lokalen komt met regelmaat het thema loslaten ter sprake.

jun 03, 2019

Onze kinderen zijn voortdurend digitaal actief via computer, telefoon, Nintento, Playstation etc.

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.