Ik ben trots op jou!

Uitgelicht

30 jan, 2019

“Ik ben trots op jou.” Het zijn slechts vijf woorden, maar gebruik je ze weleens? Of andersom; krijg je ze weleens te horen? Als we klein zijn, horen we deze woorden dagelijks. ‘Wat goed dat je zelf je jas al hebt aangetrokken. Ik ben trots op jou’.  Of: ‘Wat een mooie tekening, ik ben trots op jou.’ Het gekke is; naarmate we ouder worden, horen we die woorden steeds minder. Terwijl onze behoefte aan bevestiging en waardering blijft.

Samen met de Stichting Omgaan met Pesten maakte Rosanne Kok een kaartenset. Een set van acht ansichtkaarten in het thema Trots op Jou. Schrijf eens een kaartje naar je kinderen om hen te vertellen hoe trots je wel niet bent. Of schrijf een kaartje naar je geliefde; wat maakt je nog altijd trots dat je met hem of haar mag samenleven? Je kunt er ook een gezinsactiviteit van maken; schrijf kaartjes naar zowel je partner als je kinderen. Neem vervolgens echt even een momentje samen aan tafel. Lees de kaarten voor, maar laat de naam van de ontvanger nog even weg. Kan de rest raden voor wie jouw kaarten bedoeld zijn? En als je toch met elkaar aan de tafel zit: schrijf eens gezamenlijk een kaartje aan opa en oma, de buren, de mevrouw met die mooie hond die altijd langswandelt, of de juf op school. Ik ben trots op jou. Zoals gezegd; het zijn ‘slechts’ vijf woorden, maar deze woorden hebben een ongekend groots effect.

Juist in deze snelle tijd kan een handgeschreven kaartje het verschil maken. Je neemt tijd voor iemand, kiest met zorg een kaart uit en moet nadenken over je woorden. Bovendien draagt de aankoop van deze kaartenset bij aan de Stichting Omgaan met Pesten; een stichting die zich inzet voor de strijd tegen een groot probleem. En natuurlijk maak je de ontvanger blij met een van deze bijzondere kaarten. Mooier kan het niet: jij blij, wij blij, zij blij! Dat is nog eens een geweldige missie.

Bestel de kaarten nu via www.rosannekok.com/shop

Veel postplezier.

Downloaden

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Meer Artikelen

Cyberpesten is enorm ingrijpend voor kinderen.

Tijdens de workshops en de ochtenden bij de Mama Lokalen komt met regelmaat het thema loslaten ter sprake.

jun 03, 2019

Onze kinderen zijn voortdurend digitaal actief via computer, telefoon, Nintento, Playstation etc.

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.