Iedereen kan vrijwilliger zijn bij Ouders Lokaal

Uitgelicht

30 jan, 2019

Het platform Ouders Lokaal brengt ouders/opvoeders met elkaar in contact via leuke activiteiten zoals workshops en mama-koffie ochtenden. Zij kunnen met elkaar praten over opvoedvragen, dilemma’s waar je als ouders tegen aan loopt, ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en van elkaar leren. De activiteiten van Ouders Lokaal worden georganiseerd door een team vrijwilligers. Deze zijn allemaal zelf ouder. Sommigen hebben pubers met alle hectiek, sommigen zijn ouder van jonge kinderen met op vaste (en onverwachte) tijden slaapjes. Hoe kun je vrijwilliger zijn als je krap in je tijd zit? Of niet van huis weg kan? Of (overdag) geen auto hebt?

Videobellen
Ouders Lokaal heeft de oplossing gevonden binnen de communicatietechnieken van nu. Heel vaak wordt in die situatie het videobellen ingezet. Binnen Ouders Lokaal wordt er wat af ‘gevideobeld’! Om samen workshops te plannen, om te vragen hoe het gaat of er wordt ingebeld om een vergadering bij te wonen.

Hoe werkt dat dan? Dat videobellen?
Als andere vrijwilligers je uitnodiging om te videobellen hebben geaccepteerd, kun je beginnen. Als de ander je oproep beantwoordt zie je elkaar in beeld en kun je met elkaar praten. In een klein schermpje zie je jezelf vaak ook in beeld. Ook handig: je kunt bij (in ieder geval) Skype ook je computerscherm met elkaar delen. Zo kun je iemand iets uitleggen op je computer, presentaties doornemen, nieuwe plannen maken, etc.

In het begin is videobellen een beetje wennen. Hoe moet je bijvoorbeeld kijken? In het begin lach je misschien wat geforceerd. En praat je iets gemakkelijker door elkaar. Maar het videobellen went al snel en dan werkt het goed. En het is fijn, vooral als je niet weg kan vanwege je kind(eren). Probeer het eens een keertje uit. Je zult je ongetwijfeld heel modern voelen. Maar buiten dat, kan het erg handig zijn. Al is het maar om op terug te vallen als het KNMI code oranje afgeeft of wanneer er thuis code rood is! Veel succes!

Vrijwilliger worden?
Ouders Lokaal is actief in de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Montfoort en De Bilt en continu op zoek naar enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor andere ouders (en kinderen). Dit kan op heel veel manieren binnen Ouders Lokaal! Wil je ook vrijwilliger worden? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl en we bekijken samen de mogelijkheden met je.

Downloaden

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Meer Artikelen

Cyberpesten is enorm ingrijpend voor kinderen.

Tijdens de workshops en de ochtenden bij de Mama Lokalen komt met regelmaat het thema loslaten ter sprake.

jun 03, 2019

Onze kinderen zijn voortdurend digitaal actief via computer, telefoon, Nintento, Playstation etc.

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders het CJG en MENS De Bilt.