Zoom workshop: Hoog gevoelige kinderen

Uitgelicht

26 okt
 • 20:00
 • zoom in vanuit je huis
 • Gratis na aanmelden

Hoog Gevoelige Kinderen

Ouders van hoog gevoelige kinderen kunnen behoorlijke uitdagingen tegenkomen. Hoog gevoelige kinderen zijn zich meer bewust van omgeving (zien, horen, voelen, ruiken), waardoor er sprake kan zijn van overprikkeling. Ze zitten niet lekker in hun vel. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je dit voorkomen en leren omgaan met de veelheid aan prikkels? Zodat de mooie eigenschappen, zoals zorgzaam, invoelend, opmerkzaam, rechtvaardig, meelevend zijn, creativiteit en gevoel voor humor tot bloei kunnen komen.

Deze avond is bedoeld voor ouders die meer over dit onderwerp willen weten, graag andere ouders willen ontmoeten en ervaringen willen uitwisselen. In de online bijeenkomst is naast een gedeelte met de hele groep ook de mogelijkheid om in kleine groepjes aan de slag te gaan.

Wil je graag

 • Meer weten over hoog sensitiviteit/ hoog gevoeligheid bij kinderen?
 • Ervaringen en tips uitwisselen over het omgaan met hoog gevoeligheid?
 • Ontdekken hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen?
 • Van andere ouders horen hoe zij het thuis doen?

Zoom dan in op 26 oktober om 20.00 uur.

Zoom Workshop
Met 
Zoom.us kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis. 

Ouders voor ouders
De avond wordt begeleid door Karen Dijkstra. Karen is moeder van 3 kinderen (11, 13 en 15 jaar) en eigenaar van praktijk Talent&Groei. Zij werkt als coach met kinderen, die vast zijn gelopen op school, doordat zij op andere manier denken en leren. Vaak denken zij meer visueel en gevoelsmatig. 

Deelname en aanmelding
Deelname is gratis na aanmelding.
 Klik hier om je aan te melden. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, hanteren we een maximum van 15 deelnemers. Na aanmelding krijg je van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen aan de ‘Zoom Workshop’. Deze begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl

 

 

maandag, oktober 26, 2020 - 20:00
maandag, oktober 26, 2020 - 21:30

Activiteiten

21 okt
26 okt

Zoom workshop: Hoog gevoelige kinderen

 • 26/10/2020
 • Gratis na aanmelden
28 okt
28 okt

Zoom Lezing 'Brus Bewust'

 • 28/10/2020
 • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG