Peuterpuberteit bij Mama Lokaal

Uitgelicht

16 okt
  • 10:00
  • Bibliotheek Idea, Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
  • gratis

Vaarwel ‘Nee- fase’….. welkom Peuterpuberteit. Samen met je peuter ga je weer een nieuwe fase tegemoet. Het échte opvoeden is begonnen. Je peuter zit namelijk in een fase waarin hij zelf wil beslissen, in opstand komt en grenzen probeert te verleggen. Kortom, weer een nieuwe uitdaging voor jou als ouder! 

 

Een uitdaging waarin je soms flink kan worstelen met de omgang en de opvoeding van je peuter. In deze periode leer je je kind én jezelf steeds beter kennen. Peuters kletsen en schreeuwen, babbelen en gillen en zijn een expert in treuzelen. Als ouder word je in deze fase flink op de proef gesteld, maar anderzijds duik je in de leuke en wonderlijke wereld van je peuter. 

 

Hoe leuk een peuterfase ook kan zijn, er zijn ook vaak van die momenten dat alle energie wegzakt, omdat je peuter weer een driftbui heeft, peuterfratsen uithaalt of tegendraads is. Maar hoe bespaar je eigenlijk je energie op deze momenten en hoe zorg je voor een leuke peuteropvoedtijd? Tijdens deze inspirerende ochtend ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele opvoedtips, zodat jij én je peuter een geweldige peuterpuberteit tegemoet gaan.  

  • Leer de (belevings)wereld van je peuter te ontdekken en ervaar dat creatief denken voor nóg meer peuterplezier zorgt.             

  • Ontdek hoe uitdagend en leuk de peuterpuberteit is en welke positieve effecten jouw gedrag kunnen hebben op je peuter. 

  • Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke (opvoed)ideeën naar huis gaat. 

  • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

  •  

Mama lokaal

Bij het Mama Lokaal Bilthoven kunnen kersverse (en bijna) moeders elke woensdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! De kinderen kunnen met elkaar spelen terwijl de moeders onder het genot van een kopje thee of koffie ervaringen kunnen uitwisselen of vragen stellen aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Daarnaast wordt er voor kinderen van 2-4 jaar iedere woensdagochtend voorgelezen door een medewerker van Bibliotheek Idea. Wat is er fijner dan samen met je kind luisteren naar een gek, leuk, spannend, mooi verhaal? Opa's, oma's en papa's zijn uiteraard ook van harte welkom in het Mama Lokaal!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door vrijwillige ouders. Wil je ons team versterken? Mail dan naar debilt@ouderslokaal.nl

Whatsapp groep
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Bilthoven. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar 
info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

woensdag, oktober 16, 2019 - 10:00
woensdag, oktober 16, 2019 - 11:30

Activiteiten

2 mrt

Grip op Tieners, interactieve bijeenkomst

  • 02/03/2020
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG