Minfulness voor je kind

Uitgelicht

28 okt
  • 20:00
  • Leyensehof, Leyenseweg 111 D, Bilthoven 1e verdieping
  • gratis na aanmelding

Mindfulness voor je kinderen

Kinderen zijn eigenlijk heel mindful van zichzelf: ze kunnen met hun volledige aandacht en vol van bewondering stil staan bij een blad of een beestje. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer verstrooid hun aandacht wordt. 
De levens van kinderen zijn druk geworden en overvol met prikkels. Het is heel fijn om in de drukke levens van alle gezinsleden, momenten te vinden van rust, stilte en aandacht voor elkaar. Methoden om stil te worden en de aandacht naar binnen te brengen, kunnen ouders en kinderen helpen om te ontspannen. Mindfulness of meditatie helpt kinderen daarnaast om zich te kunnen concentreren en om zich bewust te worden van wat zij nodig hebben.

In deze bijeenkomst krijgen ouders informatie over mindfulness en gaan zij vooral een aantal mindfulness-oefeningen ervaren die zij zelf met hun kinderen kunnen doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit te wisselen met elkaar over die momenten in het gezin waarin het opeens even vloeit, of stil is, of er een moment van magie of verwondering ontstaat. 

Door en voor ouders
De workshop wordt begeleid door Mamaji Godefrooij, moeder van twee zoons van 5 en 8. Na haar werk als jeugdhulpverlener en docent psychologie en pedagogiek, heeft zij nu een praktijk op het gebied van meditatie en bewustzijn (Zie: www.zijnmetwatis.nl). Hierin begeleidt zij groepen en individuen, volwassenen en kinderen, om stil te kunnen zijn, te horen wat hun intuïtie hen influistert om vervolgens met nieuwe inzichten passende keuzes te kunnen maken.

Leyenseweg 111D in Bilthoven. De ingang is in het midden van het gebouw. De ruimte is op de eerste verdieping

Deelname is gratis na aanmelding. Je kan je aanmelden via debilt@ouderslokaal.nl .

 

maandag, oktober 28, 2019 - 20:00
maandag, oktober 28, 2019 - 22:00

Activiteiten

2 mrt

Grip op Tieners, interactieve bijeenkomst

  • 02/03/2020
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG