Draagkracht bij Mama Lokaal Bilthoven

Uitgelicht

6 mrt
  • 10:00
  • bibliotheek Bilthoven, het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
  • gratis

Woensdag 6 mrt komt Janna Brouwer-Schouten, draagconsulent vertellen over draagdoeken e.d.

Sprongetje? Krampjes? Overprikkeld? Kindjes voelen zich vaak het prettigst bij papa, mama of andere verzorgers. Even snel een boodschapje doen? Op vakantie zonder ruimte innemende kinderwagen? Met het dragen van je kindje in een doek of drager heb je je kindje lekker bij je terwijl jij ook nog wat kan doen. 

Als draagconsulent promoot zij het (ergonomisch) dragen van je kindje. Daarom kom zij graag een keer langs bij het Mama Lokaal om er meer over te vertellen. 

Zij zal wat uit de doeken doen over wat ergonomisch dragen is, de voordelen van het dragen en kan ook wat dragers en doeken laten zien.

Heb je specifieke draagvragen of wil je iets graag zien of met mij oefenen? Laat het dan weten!

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal Bilthoven kunnen kersverse (en bijna) moeders elke woensdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! De kinderen kunnen met elkaar spelen terwijl de moeders onder het genot van een kopje thee of koffie ervaringen kunnen uitwisselen of vragen stellen aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Daarnaast wordt er voor kinderen van 2-4 jaar iedere woensdagochtend voorgelezen door een medewerker van Bibliotheek Idea. Wat is er fijner dan samen met je kind luisteren naar een gek, leuk, spannend, mooi verhaal? Opa's, oma's en papa's zijn uiteraard ook van harte welkom in het Mama Lokaal!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door vrijwillige ouders. Wil je ons team versterken? Mail dan naar debilt@ouderslokaal.nl

Whatsapp groep
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Bilthoven. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

woensdag, maart 6, 2019 - 10:00
woensdag, maart 6, 2019 - 11:30

Activiteiten

1 apr

Praat Lokaal XL Autsime - Onderwijs

  • 01/04/2019
  • gratis na aanmelding
3 apr
10 apr
11 apr

Praat Lokaal Autisme

  • 11/04/2019
  • gratis

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG