Interactieve avond 'Brus Bewust'

Uitgelicht

29 sep
 • 20:00
 • Het Lichtruim, Hal Wereldwijs, Planetenplein 2, Bilthoven
 • gratis na aanmelding
‘Brus bewust’ avond voor ouders
 
Interactieve avond voor ouders van 'brussen'! In zorgintensieve gezinnen zijn tijd en energie enorm kostbaar doordat er in de zorg voor het kind met de aandoening of stoornis zo veel ‘moet'. 
*Hoe ervaren de zgn. Brussen dit allemaal?
*Wat speelt er in hun hoofd?
*Hoe praat je er over? 
 
Brussen van 15 jaar en ouder zijn van harte welkom!!
 
Ouders voor Ouders
Op deze avond 'ont-moet' je 3 (ervarings)deskundigen en is er tijd voor gesprekken met andere ouders. Vanuit 3 verschillende invalshoeken en met filmpjes vertellen de volgende deskundigen over hun brussenkennis: 
Anjet van Dijken: Anjet is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze groeide op met haar 3 jaar oudere broer (visuele en verstandelijke beperking). 10 jaar geleden schreef Anjet het eerste broers- en zussenboek, omdat ze vroeger dacht dat ze de enige was. Met veel publicaties en Facebook communities (Brussenboek, Brussen Erbij Beweging) is haar missie dat brussen behoren tot de definitie van ‘familie’(zorg) en vooral: dat ze gezien en erkend worden! Met haar bedrijf ‘Wec-Are’ adviseert zij organisaties hoe (jonge) mantelzorgers beter te betrekken. 
www.wecareconsultancy.com
 
- Yol Kuijer: Yol is moeder van 2 volwassen zonen. Haar oudste zoon had in zijn jonge jaren extra zorg nodig. Zelf kwam Yol er pas op 45 jarige leeftijd achter dat ze altijd ‘brus' is geweest. In haar praktijk begeleid ze veel ouders die zelf ook brus waren of een kind met zorg hebben.
Ziekte in een gezin heeft impact op alle gezinsleden. Alle aandacht richt zich op 't zorgkind, broers en zussen redden zich vaak wel….Maar is dat wel zo en wat betekent het voor hen? Hoe is t om je alsmaar aan te moeten passen en rekening te houden met? Hoe speelt schuldgevoel of schaamte? Zomaar een greep uit vragen die ouders me vaak stellen. Yol is heeft een eigen praktijk:
https://ouderschapscoaching.nl 
 
- Inge Prevoo: Inge is moeder van 2 volwassen kinderen en oma van 4 kleinkinderen. Zij was jonge mantelzorger in het gezin waar ze opgroeide. In haar logopediepraktijk ziet ze het verlangen van brus-jes om dezelfde aandacht en ouders die dit ook zien en druk zijn om de aandacht te blijven verdelen. Inge is logopedist: https://www.logopediebilthoven.nl/inge-prevoo/ 
 
Bekijk alvast eens dit filmpje: https://youtu.be/Ln3aI4n9-NI 
Deelname is gratis na aanmelding. Je kan je hier aanmelden .
dinsdag, september 29, 2020 - 20:00
dinsdag, september 29, 2020 - 22:00

Activiteiten

23 sep

Mama Lokaal Bilthoven

 • 23/09/2020
 • gratis
29 sep

Interactieve avond 'Brus Bewust'

 • 29/09/2020
 • gratis na aanmelding
8 okt

Praat Lokaal Autisme Bilthoven

 • 08/10/2020
 • gratis
8 okt

Interactieve workshop Scheiden en Tieners

 • 08/10/2020
 • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal debilt

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal is een samenwerking tussen ouders en het CJG